Ze ziet er anders uit. In haar gezicht, maar ook de rest van haar lijf. Het lijkt erop dat ze is afgevallen. Ze oogt energieker dan een paar weken terug. Dat zijn mijn eerste indrukken als ik de deur open doe en Amber (niet haar echte naam) verwelkom.

Even veel eten en toch afvallen

Zodra we zitten begint Amber enthousiast te vertellen. Ze is inderdaad afgevallen, tot wel een kilo per week. Heel fijn, want ze vond het frustrerend om steeds maar aan te komen, terwijl ze goed oplet wat ze eet.

Amber is niet minder gaan eten. Wel heeft ze precies de adviezen uit de vorige sessie opgevolgd. In die sessie hebben we uitgetest welke voedingsmiddelen Amber het beste kan laten staan en waardoor ze die kan vervangen. Amber vond het in het begin best lastig om haar eetgewoontes te veranderen, maar ze merkte zo snel resultaat dat ze steeds gemotiveerder raakte.

Andere resultaten zijn dat haar buik rustiger voelt en dat haar stoelgang beter gaat. Uit haar omgeving krijgt ze positieve opmerkingen. Ze straalt.

Buikpijn van de kwark

Amber had al een traject bij een diëtiste achter de rug. Een van de adviezen uit dat traject was om regelmatig kwark te eten. Ze had de indruk dat ze er buikpijn van kreeg, maar bleef het toch eten. Als ze daarmee kon bereiken dat haar gewicht eindelijk omlaag ging, was dat het wel waard.

Uit de testen die wij deden bleek dat kwark een van de dingen was die ze beter kon laten staan. De buikpijn verdween. En ze begon eindelijk af te vallen. Terwijl dat niet was waarvoor ze bij me kwam.

Trage schildklier en overgewicht?

Heb jij ook last van een trage schildklier, overgewicht, onrustige darmen, obstipatie, diarree of andere vage klachten zoals vermoeidheid?

Als je bijhoudt wat je eet en hoe je lichaam erop reageert, kun je een aantal voedingsmiddelen die je niet goed verdraagt zelf al op het spoor komen. Denk aan bijvoorbeeld buikpijn na het eten van kwark, zoals bij Amber. Of winderig na het eten van een pizza, pasta of pannenkoeken. Of wazig in je hoofd als je een dag veel brood op hebt.

Wil je meer energie en van je buikpijn en extra kilo’s af, maar het niet allemaal alleen uitpuzzelen? In een gratis energiesessie vertel ik je graag wat ik je kan bieden. Je kunt hem hier inplannen.

Update 22-12-22: inmiddels is Amber bijna 10 kilo afgevallen, waar ze heel tevreden over is. En komt het gewicht er ook niet meer bij.