Balen dit. Je ligt al een tijd  te woelen. Een uur geleden lag je nog lekker te slapen, maar nadat je moest plassen ergens na drieën lig je maar te draaien. Je hebt geplast, wat gedronken en ligt niet te piekeren. Dus wat is het toch? Je bent door je trage schildklier zo moe dat je de hele dag wel kan slapen en nu lig je wakker. Je wordt er bijna wanhopig van! En grote kans dat je vlak voor je wekker gaat eindelijk weer in slaap valt.

Herkenbaar?

Ik hoor het regelmatig van cliënten, dat ze op vaste tijden wakker worden en dan een tijd niet kunnen slapen.Soms is het heel eenvoudig op te lossen, soms is er wat meer nodig. Ik zal je hier de eenvoudige oplossing bieden, zodat je kunt uitproberen of het voor jou werkt. Maar eerst leg ik het je uit.

Zonder dat we het ons bewust zijn, is er steeds een blok van twee uur waarin een meridiaan het meest actief is. In de Westerse geneeskunde doen we er weinig mee, maar bij de oude Chinezen is het een belangrijk onderdeel van hun gezondheidsleer. Acupuncturisten en ook kinesiologen zoals ik, relateren veel klachten aan de meridianen. Deze subtiele energiebanen liggen vlak onder je huid. Niet zichtbaar, tenzij je er de juiste apparatuur voor hebt.

Terug naar jouw moment van wakker liggen, zo ergens tussen drie en vijf uur. Dat is het moment dat de longmeridiaan het meest actief is. Het wakker worden kan zomaar komen omdat je te weinig water gedronken hebt en jij en je longen uitgedroogd zijn.

Ik moest zelf toen ik hier achter kwam even wennen aan het idee dat mijn longen vocht nodig hebben. Maar kijk maar eens hoe beslagen of nat je ramen in de winter zijn als je met het raam dicht geslapen hebt in een kleine slaapkamer. Dat is vocht dat je tijdens de nacht hebt uitgeademd.

Als je gaat drinken als je wakker wordt, ben je dus in feite te laat. Dus je kunt beter zorgen dat je overdag genoeg water drinkt. En dan bedoel ik water zonder schijfjes gember, stukjes citroen. Ik bedoel ook geen thee, koffie, limonade of andere drankjes. Ik bedoel WATER. 😉 Hooguit met een klein beetje Keltisch Zeezout erin. Je kunt uitrekenen hoeveel je ongeveer nodig hebt, met deze berekening: 30 milliliter per kilogram lichaamsgewicht.

Sinds ik dit weet, slaap ik echt opmerkelijk beter ’s nachts. En ook veel van mijn cliënten die te weinig dronken, laten me weten dat ze beter slapen doordat ze meer water zijn gaan drinken.

Dus:vooral overdag goed water drinken. In de avond zou je nog een glas warm water kunnen drinken. Met eventueel een paar korrels Keltisch Zeezout.

Wil je meer van dit soort tips voor meer energie, beter slapen en een goede weerstand? Lees dan hier verder.