Trage Schildklier

Voor vrouwen die weer energiek, gezond en blij willen zijn

Trage schildklier – aan de medicatie dan maar?

Het kan ook anders!

Herken je deze klachten?

  Je bent altijd moe

  Eigenlijk weet je niet beter. Je was al een aantal jaar niet superfit, maar de laatste tijd is het zo erg dat je alleen nog met een kop koffie je bed uit komt en liefst niet voor tien uur. Je leeft even op door de koffie, maar in de middag zou je het liefst een middagdutje doen. En als je ’s avonds televisie of een film kijkt, kun je meestal niet navertellen wat er te zien was, omdat je in slaap bent gevallen.

  Je hebt het altijd koud

  En niet zomaar koud. Onaangenaam koud. Koude handen, koude voeten, koude neus. Altijd dikke kleren aan, sjaal om en al in de herfst handschoenen aan naar buiten. Liefst ook een muts op. En ’s avonds onder een dekentje op de bank. Warme douche voor je naar bed gaat omdat je anders niet goed in slaap valt omdat je het koud hebt. Het liefst zou je de herfst en de winter overslaan. Wonen in een warm land zou je beter passen.

  Je bent vergeetachtig

  Soms twijfel je echt aan je geheugen. Als je boodschappen gaat doen ben je een tijd bezig voor je alles bij elkaar hebt: boodschappenlijstje, sleutels, tassen. En als je dan buiten staat met de huisdeur al op slot, blijk je toch of je briefje of je sleutels vergeten te zijn. En omdat je al zo moe bent, staat het huilen je nader dan het lachen op zo’n moment.

  Je komt al aan van water…

  Je let echt op met wat je eet. Je eet niet te veel, schept bijna elke avond braaf groenten op je bord, snoept ook niet of nauwelijks en toch kom je steeds wat aan. Je hebt al van alles geprobeerd, maar afvallen lukt niet. En je baalt er stevig van, want je doet zo ontzettend je best. Je vriendinnen lijken nog wel te kunnen eten wat ze willen en hebben dit probleem niet. Hoe kan dat toch?

  Je voelt je emotioneel allesbehalve stabiel

  Je kunt huilen om kleine tegenslagen en wordt soms ook boos als het niet gaat zoals je het wilt. Dit ben je niet gewend van jezelf. Je bent van nature een positief ingesteld en blij mens. Maar de laatste tijd niet meer. Het maakt dat je ook niet graag meer onder de mensen bent. Je ziet je vriendinnen minder, gaat niet zo graag meer een avondje uit (ook omdat je er de energie niet voor hebt) en je belandt zo voor je gevoel steeds meer in een negatieve spiraal.

  Je haar valt uit, je huid is droog en soms heb je last van een jeukende huid

  Je bent steeds crèmes aan het smeren om geen schrale droge huid te krijgen, je haar valt meer uit dan je lief is en het lijkt alsof je ineens een paar jaar ouder bent geworden. Die rimpels waren er pasgeleden nog niet….

  Je houdt vocht vast

  ’s Ochtends heb je van die walzakjes onder je ogen. Nou ja, zeg maar wallen. En ook in je polsen, enkels en vingers houd je vocht vast. Je gewrichten doen niet meer wat ze deden en dat merk je vooral bij het opstaan. Waar je eerder nog soepel je bed uit kwam, moet je nu echt eerst even op gang komen.

  Kortom: je lijkt wel een oude vrouw!

  Er moet echt iets gebeuren, maar je vraagt je af of medicijnen wel de beste optie zijn. Je hebt het gevoel dat de oplossing elders te vinden is. Maar je weet niet waar.

   Dit zegt Mariel van Mind Vitality over mij:

   ‘Irene is een fijn persoon. Zij kijkt goed wat er op dat moment nodig is. Zij haalt de wijsheid uit mijn lichaam en dat is veel wijzer dan mijn gedachten! Het werkt magisch. … Blokkades lossen op een heel diep niveau op. Ik voel me gigantisch opgeknapt; meer energie, fijner in mijn lijf …’

   Mariel deed bij een traject bij mij. Vier sessies helemaal afgestemd op haar klachten en haar persoonlijke situatie.

   Hoe zou het voor je zijn als je de oplossing zou vinden?

   Als je weer energie zou hebben zonder koffie of middagdutjes, en jezelf ook op koude Nederlandse winterdagen goed warm kon houden?
   Hoe zou je het vinden als je weer alle boodschappen uit je hoofd zou kunnen meenemen en geen afspraak uit je agenda meer zou vergeten?
   Stel je voor dat je je overtollige kilo’s kwijt zou raken, je emotioneel weer jezelf zou zijn en je huid, haar en gewrichten weer goed zouden voelen?

   Aan het eind van het traject heb je, net als mijn klanten die je zijn voorgegaan:

   • Genoeg energie voor je hele dag. Je staat weer makkelijk op (ook zonder koffie!), hebt geen middagslaapjes meer nodig en ’s avonds krijg je weer mee wat er gebeurt in de film die je hebt opgezet.
   • Warme voeten, warme handen: je lijf houdt zich zelf warm. Het dekentje op de bank is er voor de gezelligheid.
   • Je geheugen terug! Bij het boodschappen doen heb je je sleutels, pasjes, tassen en wat je verder mee wilt gewoon bij je. En als je dan de winkel weer uit komt, heb je ook echt alles gekocht hebben wat er op je boodschappenlijstje stond.
   • Je valt eindelijk af, zonder een dieet te volgen. Je eet niet eens minder, alleen anders.
   • De lol in je leven is terug. Je bedenkt je ineens dat het al lang geleden is dat je moest huilen, en dat je alleen nog maar boos wordt als daar een logische reden voor is.
   • Je huid voelt zacht en glad aan en je hebt geen jeuk meer. En als je je haar kamt, blijven er een maar paar haren achter in je borstel of kam.
   • Als je je bed uit komt ’s ochtends gaat dat weer soepel, en vingers, polsen en knieën zijn niet meer dik van het vocht.
   • Je hebt je oude, vertrouwde, energieke zelf terug. En soms zelfs beter dan het in lange tijd geweest is.

    

   Mijn cliënten vertellen…