De tranen waren er voordat ze zich er tegen kon verzetten.

Niet alleen zomaar een paar stille tranen, mijn cliënt was duidelijk heel verdrietig. Meteen maakte ze zich druk over haar tranen.Met boosheid en lichte stemverheffing zei ze: ‘Dit is zo stom, het is zeker al 30 jaar geleden.’ Boosheid en verdriet wisselden zich af tot we het de ruimte hadden gegeven en we alles wat nodig was hadden gedaan om de lading er af te halen..
Na de sessie vroeg mijn cliënt, nog steeds een beetje verontwaardigd over het verdriet dat als een duveltje uit een doosje naar boven kwam, zich af hoe dit nou werkt.

We raakten in de sessie een onverwerkt trauma.

Dit kom ik tijdens het testen vaak tegen. We hebben (bijna) allemaal kleine en grotere trauma’s meegemaakt in ons leven. Als die niet goed verwerkt zijn, gaan die zich als het ware vastzetten in je lichaam. De energie raakt als het ware geblokkeerd, tot het trauma weer geraakt wordt.

Door de stress die gepaard gaat met een onverwerkt trauma raakt een schildklier vaak uit balans.

Waarschijnlijk is dit ook gebeurd bij deze cliënt. En misschien ook wel bij jou… Een van de stappen om je schildklier weer goed te laten functioneren, is om die oude stress los te laten. Mijn cliënt kreeg een oefening mee voor thuis om te oefenen met compassie naar zichzelf te kijken. Om met compassie met zichzelf om te gaan. Zodat ze de volgende keer niet als eerste boos wordt als ze haar oude verdriet tegenkomt, maar het toe kan laten en los kan laten.

Vind jij het ook zo stom als je door iets kleins enorm uit balans raakt?

Keur jij dan vervolgens ook je verdriet, angsten en onzekerheden af? Moet je je van jezelf vermannen, je niet aanstellen, je er over heen zetten, niet zo stom doen? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat er bij jou ook iets onverwerkts onder zit. En dat kleine ding dat triggert, kan ogenschijnlijk of rationeel gezien klein lijken, maar op het moment van ontstaan een grote rol hebben gespeeld. Het kan een kleur zijn, een geur, een bepaalde gezichtsuitdrukking, een woord en nog veel meer. En als je stresssysteem flink overbelast is geraakt door een trauma, is de kans groot dat je het zelf niet meer tot rust krijgt, ook niet met mindfulness, meditatie of yoga.

Nieuwsgierig naar hoe het wel kan? En hoe ik je er bij kan helpen?

Plan dan een gratis sparsessie bij me in. Ik vertel je er graag meer over en ik vind huilen NOOIT stom. Sterker nog, stiekem ben ik er altijd blij mee, hoe gek dat misschien ook klinkt. Want het betekent dat we iets geraakt hebben. Als we het geraakt hebben, kunnen we het ook helen. Er daar worden mijn cliënt en ik allebei heel blij van. 🙂

Via deze link krijg je toegang tot mijn online agenda. Je kunt dan 20 minuten gratis sparren inplannen op een moment dat het jou schikt.

Zie ik je binnenkort?