Stress is voor niemand goed. Maar als je al last hebt van een trage schildklier, zou je het nog meer moeten mijden. Stress heeft op verschillende manieren een negatieve invloed op de werking van je schildklier. Dus het klopt dat je de stress van de decembermaand echt niet bij kunt hebben.

De decembermaand is een maand van twee tegenstrijdigheden. Je lichaam wil in de winter rust. Naar binnen keren. Slapen tot het licht wordt, rustig en uitgebreid cocoonen onder een dekentje en lekker lang slapen. Rustig wandelen voor een frisse neus en wat rustige beweging..

Onze agenda dicteert vaak iets anders. Cadeautjes regelen, lekkers in huis halen en surprises maken om het sinterklaasfeest te vieren. En als die drukte achter de rug is meteen door om het huis in kerstsfeer te brengen, regelen wie er waar wanneer kerst viert en een uitgebreide kerstmaaltijd in elkaar draaien.

WORD JE AL MOE ALS JE ER AAN DENKT?

Waarschijnlijk wel. Als jouw schildklier te traag werkt, heb je helemaal de energie niet voor al deze drukte. Je lichaam schreeuwt om rust. Het enige waar je behoefte aan hebt, is herstellen, liefst in een knus en warm holletje. Dekentje, warme kop thee, mooi boek of mooie film. Zomaar voor je uit staren, beetje mijmeren.

Maar ja, je hebt ook kinderen, familie en dierbare vrienden. Met hen heb je ongetwijfeld een aantal vaste decemberrituelen.

Dus wat te doen?

Zeg je tegen jezelf dat het niet anders kan en volg je de vaste rituelen en gewoontes?

Of luister je dit jaar naar je lichaam en kies je voor de rust die je nodig hebt?

Stress is waarschijnlijk mede de oorzaak van jouw trage schildklier

Je hoofd protesteert vast aan alle kanten alleen al bij de gedachte aan het laten varen van je vaste rituelen

Je wilt je dierbaren niet teleurstellen.
Tegelijkertijd schreeuwt jouw lijf en met name jouw trage schildklier om rust.

Als je de anderen niet teleur durft te stellen, doe je jezelf tekort. Een trage schildklier is vaak (mede) het gevolg van overbelasting. Te veel stress gedurende een te lange tijd. En ik hoef je vast niet uit te leggen dat nu nog meer stress jou niet helpt om te helen.

LEKKER LUI OP DE BANK?

Je familie en andere dierbaren willen voor jou ongetwijfeld niets liever dan dat je herstelt en willen je er als je het vraagt vast en zeker graag bij helpen. Dus dit is een uitgelezen moment om twee belangrijke dingen te oefenen: loslaten en ontvangen! 😉

Loslaten dat het allemaal perfect moet gaan én ontvangen van hulp. En jij weet vast welke hulp je wilt: of dat nu is dat de hele kerstviering bij iemand anders is en dat iedereen iets kookt zodat je alleen hoeft aan te schuiven of zelfs dat  je een keertje helemaal overslaat en lekker lui gaat herstellen op de bank.

Durf te dromen hoe jouw ideale decembermaand er uit ziet en durf er hulp bij te vragen. Mijn ervaring is dat mensen je met liefde willen helpen en dat die hulp cadeaus zijn die je beter bijblijven dat welk materieel cadeau dan ook.

Door het  loslaten van al het geregel en de bijbehorende stress wordt jouw decembermaand een stuk serener. En jij weer energieker en gezonder!

Kun je een extra stap gebruiken? Plan dan een gratis kennismakingssessie met mij  in. Dan kijk ik met jou wat er nodig is om te herstellen en met meer energie het nieuwe jaar in te gaan.

Ik wil graag die gratis sessie