Even ben ik in complete verwarring.

Ik voel me goed, sterker nog, ik voel me beter dan dat in me in maanden heb gevoeld. Ik neem elke dag jodium in, plus een serie andere vitamines en mineralen die de opname ervan ondersteunen. Maar nu heb ik de uitslag van aanvullend bloedonderzoek binnen, waaruit blijkt dat ik niet alleen een traag werkende schildklier heb, maar ook antistoffen tegen mijn schildklier, de officiële diagnose luidt dan ineens: ziekte van Hashimoto.

Geen jodium innemen, roept pagina na pagina op internet me toe.

Ik voel me een stuk beter, fluistert mijn lichaam.

Verwarring. Ik voel me echt beter, maar het kan dus niet als ik ‘dokter Google’ zijn zegje laat doen.

Ik ga er voor zitten en pak weer het werk van een Amerikaanse arts erbij die hier jarenlang onderzoek naar heeft gedaan en vele duizenden mensen heeft geholpen. Geholpen door onder andere jodium in te zetten. Hij heeft er zelfs een heel boek aan gewijd. Ik besluit deze arts en de wetenschappelijke onderbouwing serieuzer te nemen dan de waarschuwingen van dokter Google.

Langzaam maar zeker laat ik de verwarring los.
Het is geen wishful thinking dat ik me beter voel.
Het is geen tijdelijke opleving die ik later zuur zal moeten betalen met de flare-ups waar internet me voor waarschuwt.
Het is niet gevaarlijk wat ik doe.
Ik ben op het goede pad.

Inmiddels ben ik jaren verder. Ik voel me nog steeds goed, ik heb meer energie dan ik me kan heugen. En nee, ik heb geen schildkliermedicatie nodig gehad. En ja, ik slik nog regelmatig jodium en de bijbehorende vitamines en mineralen. Met mij vele cliënten die ik heb mogen begeleiden die ook hun klachten zagen verminderen of zelfs verdwijnen.

Jodium is een essentiële bouwstof van je schildklierhormonen. Een jodiumtekort is daardoor een van de oorzaken van een trage schildklier. En ja, je moet niet in je eentje zonder kennis van zaken jodium gaan innemen. En ja, er kunnen risico’s aan verbonden zijn. Maar als je dit zorgvuldig doet, kan het een van de dingen zijn die je enorm kan helpen om je (rest)klachten aan te pakken en weer energiek, gezond en blij te zijn.

Wil je weten hoe dit zit? En welke andere oorzaken er zijn van een trage schildklier? Geef je dan op voor mijn eerstvolgende webinar door me een bericht te sturen met de titel ‘webinar’ en ik stuur je de link om in te loggen.

N.B. Wellicht ten overvloed, maar dit is géén medisch advies. Laat je altijd goed adviseren door iemand met kennis van zaken voor je jodium gaat slikken.