¨Ik weet het niet meer, wat is nou goed voor mij? Ik hoor en lees zoveel verschillende meningen, ik word er gek van!¨

De tranen zaten al hoog en komen er nu uit.

Mijn cliënt – laat ik haar hier Marloes noemen – heeft al een tijd last van een serie serieuze klachten. Ze is moe, ontzettend moe. Haar schildklier is vergroot (struma) en ze is onder behandeling van een internist. Marloes heeft de indruk dat het verschil maakt wat ze eet, maar de internist zegt dat het hééélemaal NIETS uitmaakt wat ze eet.

Als ze zelf speurt op internet en in de boeken die ze heeft gekocht, komt ze heel veel verschillende meningen tegen. Over het eten van zuivel, bepaalde soorten groentes en meer, veel meer.

Eigen-wijs

Als ik Marloes vraag of ze verschil merkt als ze bepaalde voeding wel of niet eet, zegt ze volmondig ja. Ze voelt zich beter als ze bijvoorbeeld zuivel en gluten weglaat uit haar voeding. Oftewel: als Marloes aandacht geeft aan de signalen van haar lichaam geeft dat dus PRIMA aan wat niet goed voor haar is. Als ze daar naar luistert, vindt de internist haar vast eigenwijs, maar is ze natuurlijk gewoon eigen-wijs. 🙂

Advies op maat

Marloes wil graag wat preciezer weten wat ze wel en niet kan eten en dat gaan we testen deze sessie. Met voeding die ze heeft meegenomen: voeding waarvan ze denkt dat ze die beter niet kan eten en voeding die ze juist graag eet.

Aan het einde van de sessie heeft Marloes een voedingslijst op maat en is ze helemaal opgelucht. Ze kan meer eten dan ze dacht en ze blijkt het op gevoel al heel goed te doen.

De echte specialist, dat ben jij!

Met Marloes doe ik na deze sessie nog een aantal sessies. Eén van de dingen die het haar oplevert is dat inziet dat ze niet gek is, maar dat ze haar eigen specialist is. Ze heeft ontdekt dat ze prima kan voelen wat haar lichaam nodig heeft. Ze is nog onder behandeling van de internist. Maar nu voegt ze haar eigen specialisme wat betreft haar lichaam eraan toe. En dat maakt dat ze veel steviger in haar schoenen staat als ze de andere specialist, haar internist, weer spreekt.