Vermoeidheid loslaten door oude emoties los te laten

De sessie is net afgerond. Sasja straalt, de tekenen van vermoeidheid zijn van haar gezicht verdwenen en ze voelt zich minstens tien centimeter langer. Ze staat rechter op, neemt zichtbaar meer ruimte in en gaat veel blijer weg dan ze binnen kwam.

Met haar hand op de trapleuning zegt ze: ‘Dit is beter dan 16 weken huilen.’ en ik snap wat ze bedoelt.

Helen van de schildklier

We hebben aan een taai gevoel gewerkt dat ze haar hele leven al bij zich draagt en dat haar tot nu toe belet om haar doelen te halen. Dus ook de doelen rondom het helen van haar schildklier. Dat moet eerst geheeld voor we door kunnen met de rest, dus hier besteden we de eerste sessie aan.

En hoewel het thema groot en zwaar is, is het helen ervan licht. Geen gehuil, geen geploeter door trauma’s heen. Het lichaam geeft aan wat er nodig is om te helen. Dat het is gelukt, is zichtbaar en voelbaar.

Geen 16 weken huilen. Dit is inderdaad beter. En sneller. Hoe kan dat? Door het lichaam te laten ‘vertellen’ waar de oorzaak ligt. Niet het herhalen van verhalen waarmee de groef alleen maar dieper wordt.

En door de emoties te helen, komt er ruimte voor je lichaam om ook fysiek te helen. Binnenkort de volgende sessie. Ik ben heel benieuwd waar Sasja over 16 weken staat.

Weten of dit ook iets is voor jou? Meld je dan aan voor mijn eerstvolgende webinar via deze link: https://ireneboonstoppel.nl/workshops/.

NB. De naam Sasja is uiteraard gefingeerd.