Stoom uit mijn oren. Maar ik ga níet de hond uitlaten!

Ik heb een volle werkdag. Tussendoor moeten er wat dingen gebeuren, zoals tussen de middag onze hond uitlaten. Ik heb het allemaal van te voren goed afgesproken, mijn deel van de afspraak gedaan en mijn puberzoon nog een paar keer herinnerd aan onze afspraken. Ik heb de eerste, lange ronde gedaan, hij zou de tweede, korte ronde doen.

Maar, mijn puberzoon maakte tussendoor een afspraak met een vriend om te gaan zwemmen. Wat ik enorm toejuich. Maar wat ik niet toejuich is dat hij daardoor onze hond niet meer kan uitlaten tussen de middag. Broer weigert omdat het zijn beurt niet is. Doorduwen heeft met zijn autisme geen schijn van kans. En dus blijf ik over om het te doen. Maar ik heb andere dingen te doen. GRRRRRRRR!

Frustratie

Ik voel me enorm gefrustreerd. Ook al gaat het om iets relatief kleins, ik voel me niet gezien en niet gehoord. Er wordt geen rekening met mij gehouden. Ik moet het allemaal alleen uitzoeken.

Dit is precies waar mijn klant last van heeft. Ze is moe, kan niet helder nadenken, heeft weinig ruimte voor gedoe en voelt zich onbegrepen door de omgeving die niet snapt waarom ze zo moe is, dingen vergeet en soms ineens zo enorm uit haar slof schiet.

Als jij dat soort klachten hebt, voel je je waarschijnlijk ook niet gezien als je naar de huisarts gaat die zegt dat je het gewoon wat rustiger aan moet doen. Je voelt je niet gehoord als je tegen de internist zegt dat je de indruk hebt dat wat je eet invloed heeft op hoe je je voelt en de internist dat idee vervolgens met een simpele opmerking van tafel veegt.

Mijn puberzoons pakken straks hun taken weer op, is mijn ervaring. Onze hond bleek het wonderwel zonder uitlaten tussen de middag te redden in de hitte. En vanavond heb ik een mazzeltje, dan hoef ik er niet per se uit. Dus mijn frustratie is weer gezakt. Maar die van jou nog niet, wed ik. Want door je trage schildklier heb je nog steeds last van dit soort klachten:

  • vermoeidheid die maar niet over gaat, elke dag opnieuw moe wakker worden
  • mist in je hoofd, niet helder kunnen nadenken
  • afspraken vergeten
  • kort lontje, snel gefrustreerd terwijl je normaal best wat kan hebben
  • droge huid
  • dof haar
  • je komt aan van de lucht of je valt juist af terwijl je genoeg eet

Ben je daar zo gefrustreerd over dat je daar NU iets aan wilt doen? Ik weet hoe het voelt! Niet alleen vanwege die actie van mijn puber vanmiddag, maar ook omdat ik twee jaar geleden zelf die klachten had – naar uiteindelijk bleek door een trage schildklier. En omdat ik kinesioloog ben en er zelf mee aan de slag kon, vond ik zelf de oplossing zonder medicatie. Want er ís dus wel iets aan te doen!

Tijd voor actie en een eind aan je frustratie? Plan dan meteen een afspraak bij mij in. Puberperikelen zijn niet mijn specialiteit, maar met klachten door een trage schildklier weet ik wel raad! 😀

Via deze link plan je een afspraak in: https://ireneboonstoppel.salonized.com/widget_bookings/new