Er bestaat een relatie tussen een trage schildklier en tinnitus

Een brom in de nacht

Ik ben in een split second terug bij de eerste keer dat ik het gebrom hoor. Mijn tweeling is net een aantal weken oud. Ik logeer een nachtje met mijn mennekes bij mijn ouders. Ergens in de buurt staat alleen een aggregaat of een ander apparaat te brommen. Vervelend dat dit ding ’s nachts aan staat, want tussen de nachtvoedingen door hoopte ik wat te slapen. En dat lukt nu nauwelijks. Erg jammer, want ik ben al zo moe.

De volgende ochtend vraag ik aan mijn vader of hij weet wat er in de buurt staat te brommen. Hij heeft nergens last van gehad, maar doet wel heel lief een rondje door de buurt om te kijken of hij de oorzaak van de overlast kan vinden. Hij doet dit grondig, maar komt niets tegen.
En dan begint het ons langzaam te dagen dat de brom niet buiten mij is, maar dat die van binnenuit komt.

Long story short, via de audicien en de KNO-arts kom ik erachter dat ik tinnitus heb. Volgens hem komt dat vaker voor bij mensen die net als ik slechthorend zijn. De weinig troostgevende woorden van deze arts zijn dat hier geen remedie voor is. Ik heb ermee te leren leven. De enige tip die hij heeft, is dat ik er waarschijnlijk minder last van heb als ik de radio aan zet. Hij vindt het duidelijk vervelend voor me, maar iets beters heeft hij niet in de aanbieding.

Relatie trage schildklier en tinnitus

En nu lees ik in een doorgestuurd artikel over schildklierklachten dat tinnitus een van de symptomen is van een trage schildklier! Die was ik nog niet eerder tegengekomen. Uiteraard ga ik meteen op internet speuren en ja hoor, het is een bekende klacht bij een trage schildklier. Als de KNO-arts dat had geweten, was misschien toen ontdekt dat ik een traagwerkende schildklier had en had ik er niet nog 14 jaar langer mee rondgelopen en me steeds maar afgevraagd waarom ik zo moe was. En zo nog wat klachten had… Dat komt binnen.

Uiteraard kan tinnitus andere oorzaken hebben, maar in mijn geval en niet alleen bij mij, hoorde het dus bij het pakketje trage schildklier.

Nadat ik ben bijgekomen van dit feit, realiseer ik me dat het blije deel van het nieuws is, dat ik er nu een stuk minder last van heb dan toen. Dus dat geeft hoop voor jou als jij ook last hebt van een trage schildklier.

Verminderen of oplossen van tinnitus klachten bij een trage schildklier

Ik ben gespecialiseerd in het verminderen of zelfs oplossen van klachten die horen bij een trage schildklier, zonder medicijnen te gebruiken. Dat betreft niet alleen tinnitus maar ook andere klachten zoals vermoeidheid, koude handen of vage klachten die je niet precies kunt plaatsen.

Heb jij tinnitus en wil je weten of je mogelijk een trage schildklier hebt? En natuurlijk wat je er aan kunt doen zodat jij er wellicht ook minder last van krijgt? Meld je dan aan voor mijn webinar: Trage schildklier? Deze drie oorzaken zien de meeste artsen over het hoofd. En zo los je ze op.