Het was goed mis met mijn knie op 30 maart 2019. Tijdens een karatetraining tilde ik mijn been op, zette het neer en het volgende moment lag ik languit op de grond met mijn been in een vreemde hoek onder mij. Resultaat: gekneusde botten, een ingescheurde voorste kruisband en beide menisci ingescheurd.

Na drie maanden fysiotherapie, moest ik toch geopereerd worden. Het hielp een beetje, maar een jaar later moest ik nog altijd voetje voor voetje de trap af. De fysiotherapeut zei dat mijn spieren niet sterk genoeg waren, maar in de leg press duwde ik inmiddels 235 kilo weg. Toen raadde iemand mij aan om eens contact op te nemen met jou. Jij kon helpen.

Ik maakte een afspraak, maar ik had geen idee wat ik kon verwachten. Je begon op mijn polsen te duwen en vragen te stellen aan mijn lichaam. Daarna zette je een paar wervels recht en verlegde je een paar spieren. Ik denk tenminste dat je dat hebt gedaan, want daarna kon ik mijn knie ver genoeg buigen om de trap af te lopen. Na de tweede sessie liep ik weer als een kievit de trap af, als kievieten zouden kunnen traplopen.

Nu ben ik een tijdje terug opnieuw bij je geweest en hebben we gekeken naar wat ik wel niet kan met betrekking tot mijn voeding. Het eerste resultaat is al duidelijk: ik loop sinds die sessie zonder moeilijkheden de Tony Chocolonely Karamel met Zeezout chocolade voorbij.

Lieve Irene, dank je wel voor je hulp. Ik ben enorm blij dat ik vorig jaar die afspraak met je heb gemaakt voor mijn knie. Mijn knie en ik zijn heel blij met jou.

Martha Pelkman
Internet- en Tekstbureau DrsPee
www.drspee.nl
www.zelfeenboekschrijven.nl